MK

© All rights reserved to Marks Kraam

Winkel

Gastenboek

Gastenboek

Design Info

Design info

Jukebox

Contact

Waar te kopen?

Onze winkel is helaas nog niet open, maar houdt de site in de gaten! Heeft u iets dat u wilt verkopen en denkt u dat het bij onze site zou passen? Neem dan contact op.

Mail

Ons doel is natuurlijk iets leuks voor weinig.
Die kans is het grootst in de kringloopwinkel in de buurt of bij het rommelmarktje op de hoek als je er als eerste bij bent.
Wil je anderen dit werk laten doen, rommelmarktjes aflopen, vroeg op in het weekend, maar wil je toch wat leuks, dan betaal je wat meer op de betere vlooienmarkt, bijvoorbeeld die georganiseerd door Van Aerle, veemarkthallen Utrecht, maar er zijn er natuurlijk veel meer. Klaag niet over de prijzen, had u zelf maar vele weekenden vroeg op moeten gaan staan.
Een andere grote orgamisator is de Wit, onder andere de brabanthallen. Zeker bij de zogenaamde megamarkt is hij te duur, 12,50 entree als je vroeg bent en 7,00 parkeergeld. Daarnaast is de organisatie matig, lang wachten bij parkeren, lang wachten bij de kassa, ik vind het zeker geen aanrader, een hoop ergernis.
Een andere weg is natuurlijk marktplaats, maar je betaalt wel, zeker als het juiste merk in de advertentie staat. Daar komt bij dat wanneer je het op laat sturen je 6,75 meer betaalt, marktplaats staat vol met spullen die niet eens 6,75 waard zijn, en je moet maar afwachten wat je krijgt.

Het woord “gaaf” blijkt dan ineens zeer rekbaar. Schilfertjes, haarlijntjes, snijkrasjes, het zit nog allemaal in het woord gaaf bij menig vrouwtje mannetje dat handig probeert te zijn. Nergens wordt er meer gelogen dan op marktplaats, nou ja, nergens, op datingsites wordt ook ongetwijfeld heel wat afgelogen, mbo niveau is vlot hbo, 85 kilo is snel 75 kilo, soms gaat er een beetje bij, soms gaat er een beetje af, of je jezelf nu verkoopt of een kopje, in de verkoopwereld moet dat blijkbaar zo. De kans dat je op marktplaats krijgt wat je in je hoofd hebt is in het segment wat ik bespreek niet meer dan 50%.

Er heeft zich ook een geheel eigen jargon ontwikkeld.
Vintage conditie betekent verroest, goede vintage conditie een beetje verroest,
wij vinden het mooi betekent er mankeert iets aan maar we zeggen niet wat,
een fleebite is gewoon een stuk er af, verbazingwekkend welke evolutie de kaken van vlooien de laatste jaren hebben ondergaan, Darwin had perplex gestaan,
verzenden risico koper is ik ben te lui om goed in te pakken en ook niet helemaal goed bij mijn hoofd,
graag een serieus bod betekent ik heb even gegoogled, weet nu wat de hoogste vraagprijs is van de hele wereld en ik wacht op een gek die nog meer biedt.
Goede staat is hooguit matig, uitstekende staat is goed, er mankeert voor de kippe*** wel wat aan, nieuwstaat is uitstekend, alleen de miere*** vindt nog wat.
Als u nog een paar weet, stuur ze op.
De keerzijde is dat er veel kopers zijn die staan op beter dan nieuw, het moet hamdwerk zijn maar dit handwerk mag absoluut niet te zien zijn, een luchtbelletje in een mondgeblazen glas van 5 euro is al reden om hoog van de toren te blazen, er moet toch een middenweg zijn, gelukkig weten velen die middenweg te vinden.

Mijn ervaring met Limburgers is ook slecht, er zullen er wel een paar leuke zijn, Andre Rieu, maar over het algemeen hebben die daar in die uithoek van nederland een geheel eigen vorm van integriteit ontwikkeld. Zo kocht ik de Braun S5 van een Limburger, doet hij het, speelt hij goed, ja, ja, heeft de pick up niet eens een kop laat staan een naald. En zo heb ik nog wel wat ervaringen met die Limburgers. Het is natuurlijk niet voor niets dat Leider Wilders daar zo’n grote aanhang heeft en dat Leider Wilders daar vandaan komt. Hij wil tuigdorpen, de geschiedenis herhaalt zich steeds meer, en ik ben daar wel voor, laten we beginnen met tuigdorp Venlo en de hele PVV fractie met Leider Wilders er heen sturen, ongelofelijk wat zich tegenwoordig volksvertegenwoordiger mag noemen.
De bankiers mogen ook wel naar de tuigdorpen, Scheringa, rijkman Groenink en consorten, samen hebben ze veel meer van de nederlanders gejat dan de gehele allochtone gemeenschap bij elkaar. Bijzonder vreemd als je van je zelf denkt dat je 3.000.000 moet verdienen. Dan ligt er toch een kabel los in je kop. De enigen die recht hebben op een dergelijk salaris zijn de brandweermannen van Fukushima voor de rest van hun vermoedelijk nog korte leven, maar Scheringa en co, het is het toppunt van een perverse graaicultuur. Alleen maar rookgordijnen verzinnen om geld uit de zakken van de nederlanders te kloppen. Linea recta naar de tuigdorpen, die lui. Maar ik dwaal af.
Soms zijn er ook nog verkopers die er bij zetten “opsturen risico koper”, net of die wat aan het inpakken kunnen doen. Dus dan krijg je een doos met scherven thuis en dan is het ook nog je eigen schuld.
Het beste is dan natuurlijk toch te kopen bij een handelaar, je betaalt maar hij weet de prijs, hij verwacht niet bij elk bord met een sphinx er onder een tussen kunst en kitsch prijs, de prijzen die daar genoemd worden moeten we met een korreltje zout nemen, des te hoger de prijzen des te hoger de kijkcijfers, hij weet wat het woord “gaaf” betekent, hij pakt goed in, en als het desondanks toch stuk aankomt krijg je na overleggen van een fotootje je geld en verzendkosten terug.


Onze winkel.